Thursday, August 25, 2016

3rd Semester , 2nd Year !

Alhamdulillah . Everything's goes well .

Aku dapat habiskan semester 3 dengan jaya tanpa ada repeat paper . Seriously semester 3 lepas adalah semester paling tough aku pernah lalui sepanjang bergelar student . Sebab apa ? Sebab aku terpaksa re-take satu subject dari semester 2 . Puncanya , masa final exam , paper tu aku tak dapat ambil sebab aku masuk hospital ! Omg . Serious sakit perut dia rasa terlalu sakit sampai aku terpaksa nangis (malu kat orang) time tu sampai aku tak boleh jawab final exam .

Walaupun kadang-kadang aku menidakkan yang sebenarnya bukan sebab re-take subject yang perlu aku risaukan tapi sebab aku terlalu banyak keluar dan main-main . Ni aku admit ! Tak terkawal wei . Lagha . Al-fatihah untuk diri aku sendiri sebab lalai . Tapi semoga jadi pengajaran kat aku atas segala nikmat yang Allah dah tarik sikit-sikit . Semoga aku sedar !

Yeah ! The struggle is unbelievable . But then I realize , if I want the best , there's no easy way to get that unless I work hard for it . The failures make me realize that I'm still a human , but the successes show me that what I dream of , could become a reality one day . Life doesn't end here , get up and try again ! :')

No comments: